No Vull Pagar

dimarts, 3 de juliol de 2012

Guia legal de la notificació de la multaMOLT IMPORTANT!!!! Fixeu-vos que a la notificació que heu rebut posi això:
Normativa infringida i article: Reglament General de Circulació 153
Fet constitutiu de la infracció: Incomplir la prohibició establerta en el senyal corresponent (R-200) al reempendre la marxa sense haver complert la prescripció de peatge que el senyal estableix.
Teniu les indicacions per fer l’escrit AQUÍ i trieu el document següent segons si l’escrit us l’envia el Servei Català de Trànsit de
BARCELONA           GIRONA               LLEIDA             TARRAGONA
Podeu consultar els registres de la Generalitat de Catalunya que teniu més propers al vostre domicili en aquest enllaç.
2.2. Escrit per a respondre a la notificació de la Direcció General de Trànsit (Fora de Catalunya)Alegacio per incoacio sancio art 153 del RGC
Si teniu algun dubte, seguim responent-vos per correu electrònic.
INSTRUCCIONS GENERALS:
Heu de fer 2 còpies: l’original és pel Servei Català de Trànsit i la còpia per vosaltres. El podeu presentar directament a una oficina d’aquest Servei, o bé, a qualsevol oficina de registre de la Generalitatde Catalunya. En aquest enllaç   podeu consultar els registres de la Generalitat que us són més propers.
També teniu l’opció d’enviar-lo per correu certificat, però heu de tenir en compte d’anar a Correus amb el sobre obert amb l’original dintre per enviar i la vostra còpia. Allí us segellaran els dos escrits i ja podreu tancar el sobre i entregar-lo per enviar.
Recordeu que és IMPRESCINDIBLE identificar-se, en canvi presentar l’escrit d’al·legacions no és imprescindible.
Aquets passos els heu de repetir per cada requeriment que tingueu, és a dir, conforme aneu rebent més requeriments els haureu de respondre identificant-se un a un.
Avís importat 1: no podem fer-nos responsables dels documents publicats a d’altres webs ni de l’assessorament donat que no sigui a la nostra pàgina web o des d’un correu-e amb l’extensió @catalunyadiuprou.cat
Avis important 2: recomanem a tothom que a tall merament informatiu i especialment si esteu en període de vacances fora de casa que visiti la web de Trànsit on podreu consultar si teniu alguna notificació pendent.
Sols cal que introduïu el vostre DNI i feu la consulta. Si la recerca fos positiva aneu al SCT més proper amb les dades obtingudes de la recerca, demaneu el vostre expedient i la notificació corresponent i ens comuniqueu via mail la gestió resultant.
Recordeu dues coses importants:
-Facilitar via scaner els documents
-Dir-nos si havíeu estat notificats prèviament sense problema via correu ordinari doncs ens ajudarà a resoldre els dubtes davant d’aquesta incidència.
En cas que el funcionari de Trànsit es negui a donar la notificació i la còpia del expedient, demaneu fulla per reclamació:
1. identifiqueu al funcionari si es possible sinó demaneu pel seu superior jeràrquic;
2. poseu data i hora del rebuig de la vostra petició;
3. us poseu en contacte immediatament amb els serveis jurídics del Catalunya Diu Prou.
………………………………………….
* Hem elaborat un escrit d’al·legacions per aquells casos de multa per obstrucció de la via. Podeu demanar-lo a juridica@catalunyadiuprou.cat


INFORMACIÓ I ASSISTÈNCIA JURÍDICA DE CATALUNYADIUPROU.CAT

30 comentaris:

 1. Hola, ja he enviat el formulari de dues notificacions i n'acabo de rebre un altre (de fet ja havia rebut ,abans, tres requeriments). Ara tornaré a fer tots els tràmits i ho enviaré. De totes maneres, ja tinc a tocar el venciment per fer el pagament de les dues anteriors i no he rebut cap resposta. Què pot passar a partir d'ara?

  ResponElimina
 2. Hola, heu rebut resposta per part de l'assessoria jurídica? Jo acabo de rebre la notificació i faré el què indica la guia legal d'aquesta plataforma, però per seguir endavant amb el procés m'agradaria sentir-me acompanyada i assessorada...
  Gràcies

  ResponElimina
 3. Trànsit em va enviar el requeriment de dir el nom del conductor i dies despres vaig pagar la multa de 50 € per telefon i VISA. Tinc tots els documents i dades. Que he de fer per recorrer la multa d'acord amb els interessos propagandistics de la nostra
  campanya ? o be ho faig pel meu compte de manera particular com qualsevol altre multa ? Gracies

  ResponElimina
 4. Estic en el mateix cas que el Joan....

  ResponElimina
 5. Jo també estic com el Joan i la Marta. M'ha arribat la multa de 100eur, amb el 50% de descompte si la pago en 15 dies. No la vull pagar. Què faig? Jo no vaig pagar 6 vegades i només me n'ha arribat 1. Sabeu si me'n poden arribar més?

  ResponElimina
 6. Hola a Tothom.

  He rebut l'esmentada Notificació (153). Després d'omplir l'al·legació, la meva pregunta era què passaria: Havia de pagat igualment? Si no pagava farien un judici? (Una mica exagerat). Així que m'he posat en contacte amb els companys de jurdica@catalunyadiuprou.cat i m'han respost el següent:

  Si pagues el 50% no pots continuar reclamant; i si continues no sabem q pot passar.

  Que vol dir "no sabem que pot passar"? Resposta:

  Si presentes l'escrit pot passar: q l'acceptin i arxivin l'expedient; q l'acceptin en part i prorroguin el termini dl 50%; o qel deneguin i t'enviin la multa en ferm
  Si passes el darrer cas, llavors si q hauries de pagar els 100€ alhora q presentaries el recurs
  Per arribar a la via judicial encara falta.
  No han respost encara a ningu dels q ens han demanat assessorament i per tant no sabem que passarà.


  Espero que us sigui útil.

  PD: Evidentment, jo presento al·legació.

  ResponElimina
 7. A mi m'han multat per no identificar-me, per aquets motiu no se que he de fer per recorrer la multa, ja que la Normativa infringida i article es Llei de seguretat viària 65.5.J, que he de fer?
  Moltes gràcies..

  ResponElimina
 8. Maira, els companys de Catdiuprou ens indiquen que et posis en contacte amb ells: juridica@catalunyadiuprou.cat

  Està difícil, però miraran a veure si poden fer quelcom.

  ResponElimina
 9. Hem rebut 7 multes per la no identificació del conductor. Però no havíem cap requeriment.

  Què hem de fer??

  Deixarem que una acció col·lectiva es converteixi en un problema particular?

  Cal organitzar-nos per fer una acció col·lectiva en contra de les multes. Quina credibilitat pol´çitica tindrem, si no ho fem?

  ResponElimina
 10. En el meu cas, em vaig afegir en tres o quatre ocasions a la campanya de negativa de pagar els peatges en les autopistes del nostre país, i vaig rebre una notificació del Servei Català de Trànsit cap a finals de juliol d’enguany que per motius personals no vaig poder recollir a l’Oficina de Correus.

  Aquesta setmana he rebut una segona notificació que sí he recollit en la que se’m comunica que s’ha iniciat d’ofici un expedient sancionador per una infracció “molt greu” per no identificar el conductor del vehicle.  Una vegada rebuda aquesta comunicació he entrat a consultar a la web del Servei Català de Trànsit el meu expedient i he pogut veure que la primera notificació està associada a un expedient per la infracció de no pagar a l’autopista el qual ja està en tràmit de “resolt” per un total de 100 euros (tot i que jo no he estat oficialment notificat) i un altre expedient, l’actual que se’m notifica, per no identificar al conductor per un total de 200 euros.  Què puc fer? Podria al·legar en el primer expedient o ja no puc fer-ho?

  Què hauria d’al·legar en el segon?  Moltes gràcies per endavant.

  ResponElimina
 11. Joan Ramón! Tinc el mateix cas que tu! Què has fet? Jo tinc fins els 22 d'octubre per a pagar la infracció q suma 200 euros. Jo tmbé era fora a l'estiu i no he rebut la primer notificació.

  ResponElimina
 12. És diferent no haver-ho recollit que no ho hagin notificat via notificació. En el primer cas Joan Ramon, com a molt pots intentar justificar el perquè no el vas recollir.

  En tot cas escriviu a juridica@catalunyadiuprou.cat

  ResponElimina
 13. hola!
  jo la identificació del conductor la vaig fer amb el mateix document de transit, es correcte o m'he equivocat? Ara he rebut la multa i faré les al·legacions amb el formulari que teniu vosaltres.
  Gràcies!!

  ResponElimina
 14. ANC Vallès Oriental, primer de tot, felicitats per la feina feta fins ara i per l'èxit de la manifestació.

  El cas de la no notificació ha passat a moltíssima gent, escriviu a juridica@catalunyadiuprou.cat.

  No obstant, segurament aviat us podrem donar notícies respecte a aquest tema. Seguiu atents!!

  ResponElimina
 15. A mi m'han multat per no identificar-me, per aquets motiu no se que he de fer per recorrer la multa, ja que la Normativa infringida i article es Llei de seguretat viària 65.5.J, que he de fer?
  Moltes gràcies..

  ResponElimina
 16. Montse en aquest cas t'has de posar en contacte amb juridica@catalunyadiuprou.cat, està difícil però intentaran buscar una solució.

  ResponElimina
 17. Jo voldria afegir que podeu presentar el requeriment d'identificació i el recurs via web, si teniu el certificat d'identificació digital.

  Només haureu de presentar-vos una vegada,a validar el certificat. Us estalviareu imprimir desenes de fulls i haver de perdre temps anant amunt i avall.

  Per obtenir el certificat:

  http://www.catcert.cat/

  Per obtenir els formularis:
  http://www20.gencat.cat/portal/site/transit/menuitem.f53597168480f55febd789a2b0c0e1a0/?vgnextoid=4503d3f0da45c210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=4503d3f0da45c210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

  ResponElimina
 18. Hola companys,

  La meva dona i jo em fet aquest estiu a l'AP7 Nord uns quants no vull pagar (des del maig) i no ens ha arribat cap requeriment ni cap multa.
  És normal que triguin tant o es que no s'atreveixen a tramitar totes les multes?

  ResponElimina
 19. Albert, estan jugant brut i no envien moltes notificacions. Ves a https://sede.dgt.gob.es/sede/faces/paginas/testra/testraIframe.xhtml?pagina=consulta.html introdueix el teu DNI i el de la teva dona i comprovaràs si hi ha o no expedient sancionador. Si no n'hi ha recorda que al cap de 3 mesos caduca la sanció. Si n'hi ha ves al SCT més proper amb les dades obtingudes.

  ResponElimina
 20. No me deja entrar en esta página para ver mis notificaciones. Se que me ha llegado una, pero quiero saber si hay mas!

  ResponElimina
 21. hola; la setmana passada abertis -molt amables...- m'han enviat un sumatori del totes les infraccions del #novullpagar (les k els consten. no totes...)al menu nom. k he de fer amb això?? d'altra banda, estic fent el recurs del 3r #novullpagar de l¡art 153 i encara no he rebit reposta d'anteriors. és normal??
  gràcies x tot

  ResponElimina
 22. hola soi un chico de valencia y me ecojido al dercho de no pagar el peaje y e recibido una notificacion de multa por la jefatura provincial de castellon por el articulo nª153 y r-200 tenes un escrito en español? para recurrir y como puedo editarlo gracias

  ResponElimina
 23. Hola Juan José ponte en contacto con juridica@catalunyadiuprou.cat te darán las indicaciones a seguir y las alegaciones pertinentes.

  ResponElimina
 24. A mi em van arribar les "dues cartetes" perquè identifiqués el conductor i ho vaig fer. Desrés em van arribar les dues multes que vaig recórrer i avui m'ha arribat la resposta d'una i em diuen que haig de pagar els 100€, suposo que l'altra m'arribarà la setmana que ve. Ara què se suposa que haig de fer? quin és el següent pas?

  ResponElimina
 25. Hola a tothom:
  Estic fent les reclamacions pertinents respecte a la notificació d'incoació d'ofici (la multa) i he vist que els expedients comencen per 43/, però en la última pàgina del document a omplir per TARRAGONA diu: RESOLUCIÓ ON S'ACORDI L'ARXIU DE L'EXPEDIENT NÚMERO 17/XXX iniciat o que subsidiàriament en el supòsit

  L'expedient no hauria de ser 43/ enlloc de 17/? Què hem de posar aquí?

  Gràcies
  PD: Em sembla important la pregunta de la Ingrid Roca! Quin és el següent pas?

  ResponElimina
 26. hola, jo també vaig fer la identificacio del conductor i despres vaig recòrrer la multa. Ara m'h arribat la resposta dient que tinc que pagar 100€,,,jo també em pregunto...

  I ARA QUÈ!!???!!!

  ResponElimina
 27. Íngrid Roca has d'anar a que et donin el teu expedient tot complert i enviar-ho a juridica@catalunyadiuprou.cat

  ResponElimina
 28. Estic en les mateixes que molts que han escrit, he rebut ja la multa de 100/50€ despres d'haver-me identificat. Acabo d'omplir el recurs i aquesta tarda el presentare, però, i ara qué? Pago ara que encara puc pagar "només" 50€? O m'espero i confio en que el meu cas s'arxivi i caigui en l'oblit?
  Merci!

  ResponElimina
 29. Sireman això ho has de decidir tu, si segueixes o prefereixes deixar-ho córrer. Has de valorar-ho.

  ResponElimina
 30. M'ha arribat la multa ara que han canviat la llei, encara que va ser al septembre. Com he de procedir ara?

  ResponElimina